Blogiarhiiv

neljapäev, 4. mai 2023

Kuidas teha vahet deepfake pildil ja originaalil?


Pildi algupärasuse verifitseerimine võib olla keeruline, kuna tänapäeval on tehisintellekt (AI) võimeline looma üha realistlikumaid pilte, mida on raske eristada inimeste poolt loodud piltidest. Siiski on olemas mõned viisid, kuidas saab pildi algupära kontrollida:

Reverse image search: Kui pilt on kusagil veebis avaldatud, saate proovida selle Reverse image search, et leida selle päritolu ja teada saada, kas see on originaalne või mitte. Selleks võite proovida otsida Google'i pildiotsingus või muudes sarnastes teenustes, mis võivad aidata teil leida selle pildi päritolu.

Võrdlemine: Võrrelge pilti teiste sarnaste piltidega, mida on teadaolevalt loonud inimesed, et teha kindlaks, kas sellel pildil on mingeid selgeid erinevusi, mis võiksid viidata tehisintellekti loodud pildile. Mõned võimalikud erinevused võivad hõlmata ebareaalseid varje, värvide või valguse kasutamist, mittelooduslikku perspektiivi või geomeetrilisi ebakõlasid.

Tehnilised tõendid: Tehisintellektiga loodud pildil võivad olla teatud tehnilised omadused, mis erinevad inimeste loodud piltidest. Näiteks võib tehisintellekti loodud piltidel olla "jälgi" või "müra", mis on tingitud sellest, kuidas tehisintellekt töötab, et luua pilti, samas kui inimese loodud piltidel selliseid omadusi pole.

Ekspertide arvamus: Lõpuks võite kaaluda ekspertide arvamust, et saada teada, kas pilt on tehisintellekti loodud või mitte. Näiteks võivad eksperdid analüüsida pildi erinevaid aspekte, nagu värvide kasutamist, geomeetrilist täpsust või detailide taset, et teha kindlaks, kas pilt on tõenäoliselt loodud inimese või tehisintellekti poolt.

Kokkuvõttes on siiski oluline meeles pidada, et tehisintellekti loodud pildi algupära kindlakstegemine võib olla keeruline ja tõeline kindlus võib olla raske saavutada.

Veel üks kasulik link: https://antispoofing.org/Deepfake_Detection_Software:_Types_and_Practical_Application 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar