Blogiarhiiv

pühapäev, 7. mai 2023

Kuidas tehakse uurivat ajakirjandust (tabel)

 


TegevusKirjeldus
1Teema valimineVali teema, mis on oluline või millest vähe teatakse. Selgita välja teema ulatus ja piirangud ning mõtle, millised ressursid on vaja selle uurimiseks.
2Uurimis-küsimuste püstitaminePüstita uurimisküsimusi, mida soovid uurimistööga vastata. Selgita välja, millist informatsiooni ja andmeid on vaja uurimisküsimuste käsitlemiseks.
3Andmete kogumineKogu erinevaid andmeid ja infot, sealhulgas dokumente, intervjuusid, kohtuprotsesside materjale, statistikat jne. Kogu infot erinevatest allikatest, sh avalikest andmebaasidest ja inimestelt.
4Andmete analüüsAnalüüsi kogutud andmeid, et leida vastuseid uurimisküsimustele. Võrdle erinevaid allikaid ja tuvasta mustreid ja seoseid. Kasuta statistilisi meetodeid ja muid vahendeid, et leida ja kinnitada tulemusi.
5Tulemuste esitlemineEsita uurimistulemused artiklite, dokumentaalfilmide, raamatute või muude meediumide kaudu. Veendu, et esitlus oleks objektiivne, täpne ja aus ning et kogu saadud teave oleks avalikustatud. Jälgi ajakirjanduseetika reegleid ja väärtusi, sh allikate kaitset ja kvaliteedi tagamist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar