Blogiarhiiv

teisipäev, 2. mai 2023

Tehisintellekti ja OSINT koostöö


Siin on näide, kuidas tehisintellekt ja OSINT võiksid koostööd teha, et analüüsida konkreetse isiku tausta ja tegevusi.
  1. Teabe kogumine: Tehisintellekt kasutab masinõppe algoritme, et skannida erinevaid veebilehti ja sotsiaalmeedia platvorme, et leida konkreetse isiku kohta teavet. TI võib ka kasutada pildituvastuse tehnoloogiaid, et leida pilte ja videoid, mis on seotud uuritava isikuga. 
  2. Teabe analüüs: Tehisintellekt kasutab loomuliku keele töötlemist, et tuvastada seoseid teabe allikate vahel ja kategoriseerida teavet vastavalt sellele, millist osa see on. TI kasutab tekstianalüüsi, et tuvastada sõnumite tonaalsust ja aru saada, millist tagasisidet uuritav isik tekitab. 
  3. Teabe esitamine: Tehisintellekt koostab visuaalseid esitusi, mis aitavad OSINT uurijatel mõista kogutud teavet. Näiteks võib TI koostada graafiku, mis näitab uuritava isiku seoseid teiste inimeste ja organisatsioonidega. TI võib ka kasutada geograafilist teavet, et kaardistada teabe allikate asukohad. 
  4. Riskide tuvastamine: Tehisintellekt võib kasutada masinõppe algoritme, et tuvastada riskantseid käitumismustreid või ohtlikke tegevusi, mis on seotud uuritava isikuga. Näiteks võib TI jälgida sotsiaalmeedia platvorme, et tuvastada inimesi, kes on seotud kuritegelike võrgustikega või kes levitavad ohtlikku sisu. 
Kokkuvõttes võimaldab tehisintellekt OSINT uurijatel koguda ja analüüsida suurt hulka teavet kiiremini ja tõhusamalt, võimaldades neil tuvastada olulisi seoseid ja riske.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar