Blogiarhiiv

reede, 7. aprill 2023

TOR brauseri omadused

TOR brauseril on mitmeid funktsioone, mis aitavad tagada kasutajate privaatsuse ja turvalisuse Internetis: 

Anonüümsus: TOR brauser peidab teie IP-aadressi ja muudab teie tegevuse jälgimise keeruliseks. See saavutatakse andmete krüptimise, The Onion ruutingu ja serverite võrgustiku kaudu. 

Veebilehe autentimine: TOR brauser võimaldab kasutajatel valida, kas nad soovivad külastada HTTPS-iga kaitstud veebisaite või mitte. HTTPS kaitseb teie andmeid krüptimise abil ja tagab, et olete ühendatud autentse veebisaidiga. 

Veebibrauseri funktsioonid: TOR brauseril on sarnased funktsioonid teiste veebibrauseritega, nagu küpsiste haldamine, privaatse sirvimise režiim ja lehtede järjehoidjate salvestamine. 

Erakaitse: TOR brauser sisaldab ka lisafunktsioone, mis kaitsevad teie privaatsust ja turvalisust Internetis, nagu blokeerijad reklaamidele ja jälgijatele, samuti võimalus keelata JavaScripti käivitamine veebisaitidel. 

Avatud lähtekood: TOR brauser on avatud lähtekoodiga, mis tähendab, et kõik saavad seda uurida ja auditeerida, et tagada tarkvara turvalisus ja usaldusväärsus. 

Need funktsioonid aitavad muuta TOR brauseri kasutamise turvaliseks ja privaatseks veebiliikluse jaoks. Siiski on oluline mõista, et isegi TOR brauseri kasutamisel ei ole täielikku turvalisust ja privaatsust tagatud.

Lühidalt: TOR brauser põhineb Firefoxi brauseril, millel anonüümsuse ja turvalise huvides on erinevad viled "by default" kinni keeratud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar