Blogiarhiiv

laupäev, 1. aprill 2023

Andmete kogumise protsess

Kui keegi teine annab infokogumise ülesande, siis esimene samm on kindlaks teha täpselt, millist teavet vajatakse ja miks seda vaja on. Selleks on vaja mõista projekti eesmärki ja ulatust ning olla selge selle kohta, millised küsimused või probleemid tuleb lahendada. 

Järgmisena tuleks välja selgitada sobivad allikad, kust infot koguda. Võimalik, et on juba olemas mõned allikad, mida saab kasutada, kuid võib olla vaja ka otsida uusi allikaid. Seejärel tuleks koguda vajalik teave ja dokumenteerida kõik andmed, mida kogutakse. 

Pärast andmete kogumist tuleks need analüüsida, et saada aru, millised järeldused saab teha. Seejärel tuleks teha kindlaks, kuidas saab teavet kõige tõhusamalt esitada ja edasi anda, kasutades graafikuid, tabeleid või aruandeid. 

Lõpuks tuleks koostada raport või esitada oma järeldused ja soovitused, mis põhinevad kogutud teabel. Seejärel võib olla vaja arutada ja selgitada tulemusi ja järeldusi ülesande andjaga ning arutada edasisi samme või võimalikke täiendavaid uuringuid. 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar