Blogiarhiiv

pühapäev, 4. juuni 2023

Arengu alus on mõõtmine ehk tagasiside.

Jah, olen nõus, et arengu alus on mõõtmine ehk tagasiside. Mõõtmine võimaldab meil hinnata ja jälgida oma progressi ning saada selget tagasisidet selle kohta, kuidas meie tegevused ja pingutused mõjutavad soovitud eesmärkide saavutamist. See aitab meil mõista, mis toimib hästi ja mida saaksime veel paremini teha. Tagasiside aitab meil tuvastada tugevaid külgi, avastada valdkondi, kus on vaja veel tööd teha, ning teha vajalikke kohandusi ja parandusi.

Mõõtmine ja tagasiside on olulised nii isiklikus arengus kui ka organisatsioonilises kontekstis. Isiklikul tasandil võime seada eesmärke ja mõõta oma edusamme nende saavutamisel. Tagasiside aitab meil näha, kas meie pingutused on andnud soovitud tulemusi ja annab meile võimaluse oma tegevust kohandada, et saavutada paremaid tulemusi.

Organisatsioonilisel tasandil on mõõtmine ja tagasiside olulised, et hinnata organisatsiooni tulemuslikkust, jälgida eesmärkide täitmist ja teha strateegilisi otsuseid. Mõõdikute ja tagasiside abil saavad organisatsioonid hinnata oma protsesse, toodete või teenuste kvaliteeti ning klientide rahulolu. See aitab neil leida võimalusi efektiivsuse parandamiseks, probleemide lahendamiseks ja paremate tulemuste saavutamiseks.

Seega, mõõtmine ja tagasiside on olulised vahendid, mis võimaldavad meil jälgida ja hinnata meie arengut ning võtta vajalikke samme edasiminekuks.

Kuidas käib teksti jaotamine teesideks?

  1. Loe tekst hoolikalt läbi, et saada ülevaade selle sisust ja peamistest argumentidest.
  2. Märkige tekstis esitatud väljaütlemised, mis esindavad selgeid väiteid või seisukohti.
  3. Tuvasta ja eralda need väited, mis on eriti olulised, tõstatavad konkreetseid teemasid või esitavad põhjendatud arvamusi.
  4. Formuleeri need väited selgeks ja lühikeseks lauseks, mis väljendavad teksti põhisisu ja seisukohti.
  5. Esita need eraldatud väited või laused teksti teesidena, mis on suunatud kokkuvõtvalt esitatud peamistele argumentidele.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar