Blogiarhiiv

laupäev, 13. mai 2023

Pingpongi reeglid




Lauatennise ehk pingpongi mängureeglid on järgmised:

  1. Mängu eesmärk on saada vastase vastu võimalikult palju punkte, löödes palli vastase poolel lauda nii, et vastane ei suuda seda vastu lüüa.
  2. Mängu alustamisel viskab üks mängija münte või teeb nii-öelda tossu, et otsustada, kes alustab servimist. Servimine toimub diagonaalselt vastaspoolel asuvale väljakupoolele. Pall peab enne vastase poolele jõudmist tabama mängija enda väljakupoolel asuvat lauda.
  3. Servimise ajal peab pall olema vaadeldav ja asuma avatud käe peopesal. Servija peab palli viskama ja lööma nii, et see tabaks kõigepealt oma väljakupoolel olevat lauda ja seejärel vastase väljakupoolel asuvat lauda.
  4. Kui vastane suudab servist palli vastu võtta, läheb mäng jätkuks ning mängijad löövad palli üksteisele kordamööda. Pall peab tabama vastase poolel olevat lauda ning võib puutuda lauda vaid üks kord.
  5. Kui pall maandub laua serval, võib ta hüpata kõrgemale, mistõttu on vastasel keerulisem teda vastu võtta. Sellist palli nimetatakse võrgust välja tulnud palliks (inglise keeles "let"). Kui pall maandub võrgust väljaspool, tuleb punkt vastasele.
  6. Mängu võidab esimene mängija, kes saavutab 11 punkti, kuid vähemalt 2 punktiga edu. Kui mäng seisab seisul 10:10, jätkub mäng seni, kuni üks mängija saavutab 2-punktilise edumaa.
Servimise reeglid:
  1. Pall peab olema avatud käe peopesal ja nähtav vastasele.
  2. Servija peab palli viskama vähemalt 16 cm kõrgusele, nii et ta langeks allapoole.
  3. Pall peab enne vastase poolele jõudmist tabama servija enda väljakupoolel asuvat lauda.
  4. Servimise ajal peab pall olema kogu aeg nähtav vastasele, muidu on tegemist varjatud serviga.
  5. Servija peab vahetama servipoolt pärast igat kahte punkti, nii et mõlemad mängijad saaksid servida võrdselt mõlemalt poolt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar