Blogiarhiiv

teisipäev, 25. aprill 2023

Vene luureorganisatsioonid ja SIGINT

Vene luureorganisatsioonid on mitmed agentuurid, mille ülesanne on koguda ja analüüsida luureandmeid, et kaitsta Venemaa riiklikke huve ning tõkestada välisriikide luuretegevust Venemaal. Peamised Venemaa luureagentuurid on FSB (Föderaalse Julgeolekuteenistuse Keskamet), SVR (Välisluureteenistus) ja GRU (Sõjaväeluure Peavalitsus). 

SIGINT tähistab signaalide luuret (signals intelligence) ning see on üks peamisi meetodeid, mida luureagentuurid kasutavad info kogumiseks. SIGINT hõlmab elektroonilise sidevahetuse jälgimist, nagu raadio- ja satelliitside, mobiiltelefonid, interneti- ja arvutivõrgud ning muud elektroonilised seadmed. SIGINT andmete kogumiseks kasutatakse erinevaid meetodeid ja tehnoloogiaid, sealhulgas salajasi pealtkuulamisseadmeid, sidejaamu ja satelliidipõhiseid süsteeme. 

Venemaa luureorganisatsioonid on tuntud oma võimekuse poolest SIGINTi valdkonnas ning neid peetakse üheks maailma kõige arenenumaks elektroonilise luure (ELINT) valdkonnas. Vene luureagentuurid on tuntud ka selle poolest, et nad on osalenud arvukates luureoperatsioonides üle kogu maailma, sealhulgas USA-s, Euroopas, Aasias ja Aafrikas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar