Blogiarhiiv

laupäev, 22. aprill 2023

Mis on IMINT?

IMINT tähistab "Imagery Intelligence" ehk pildil põhinevat luuret. See on luure tüüp, mis hõlmab pildi- ja muu visuaalse teabe kogumist, analüüsimist ja kasutamist luure eesmärkidel. IMINT on osa luure, jälgimis- ja luuretegevusest (ISR) ning seda kasutatakse sageli koos teiste luurevaldkondadega, nagu signaaliluure (SIGINT), inimluure (HUMINT) ja geopõhine luure (GEOINT). 

IMINT-i on võimalik koguda erinevatest allikatest, sealhulgas satelliitide pildid, õhupildid, mehitamata lennukid (UAS) ja muud platvormid. Kogutud visuaalne info analüüsitakse seejärel ning selle põhjal koostatakse luuretooteid, näiteks kaarte, graafikuid ja aruandeid, mis võivad anda ülevaate potentsiaalsete vastaste tegevusest, samuti aidata sõjal ja luureagentuuridel planeerimisel ja otsuste langetamisel.

[ IMINT Platvormid ] -> [ Pildi- ja visuaalse teabe kogumine ] -> [ Andmete töötlemine ja analüüs ] -> [ Luureteabe tootmine ] -> [ Luuretoodete esitamine ja jagamine ] 

IMINT platvormid, nagu satelliidid, lennukid, droonid ja muud andmekogujad, koguvad pildi- ja visuaalset teavet, mis seejärel töödeldakse ja analüüsitakse, et saada kasulikku luureteavet. See luureteave võib hõlmata objektide asukohti, liikumist, suurust, kogust ja muud kasulikku teavet. Seejärel toodetakse luuretooteid, nagu kaarte, pilte ja aruandeid, mis võivad olla kasulikud otsuste tegemisel ja operatsioonide planeerimisel. Luuretooteid esitatakse ja jagatakse vastavalt vajadusele vastavatele osapooltele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar