Blogiarhiiv

pühapäev, 9. aprill 2023

Kahekordne VPN




Kahekordse VPN ehk topelt-VPN tööpõhimõte seisneb kahe VPN-i kasutamises järjestikku, et suurendada turvalisust ja privaatsust. 

Tavalises VPN-is loob kasutaja oma seadme ja VPN-i serveri vahel krüpteeritud ühenduse, mis tagab tema andmete turvalisuse. Kahekordse VPN-i puhul aga loob VPN-i server teise VPN-i ühenduse, mis kulgeb edasi Interneti poole. 

See tähendab, et kasutaja andmed liiguvad esmalt krüpteeritud ühenduse kaudu VPN-i serverini ning seejärel teise krüpteeritud ühenduse kaudu VPN-i serverist edasi Internetti. Selline topelt-krüpteerimine muudab kasutaja andmed veelgi raskemini loetavaks ja suurendab turvalisust. 

Kahekordse VPN-i kasutamine võib olla kasulik kõrge turvalisuse nõudmise korral, näiteks kui kasutaja käitleb tundlikke andmeid või soovib tagada kõige kõrgema taseme privaatsust oma Interneti tegevustele. Samas võib topelt-VPN kasutamine mõjutada ka Interneti kiirust, sest andmete topelt-krüpteerimine ja edasi-tagasi liigutamine võib võtta aega ja vähendada ühenduse kiirust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar